SEM Plastik Yönetim Kurulu Başkanı ve PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, John Kerry ile Buluştu; Türk Girişimciliğini Anlattı.

Pagev Başkanı Yavuz Eroğlu, Middle East Commerical Center (MECC) Danıma Kuruluna, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun tavsiyesi ile Türkiye'yi temsilen seçildi.

Washington'da gerçekleştirilen ilk MECC toplantısına ABD Dışişleri Bakanı Jonn Kerry de katıldı. Danışma Kurulu toplantısında, 'Ortadoğu'da Barış için Ticaret' projesi gündeme geldi. Bu proje içinde özellikle bölgede Türkiye öncülüğünde plastik ve petrokimya sektörlerinin iş birliğini arttıracak projelerin geliştirilmesi ve Filistin’deki ilk sanayi yatırımını gerçekleştirerek oluşturduğumuz model, ön plana çıkan konular arasındaydı. Ayrıca Türk girişimcisinin dünya çapına yayılan başarı öyküsünün dünyanın diğer ülkelerinde de model olması açısından örnekler masaya yatırıldı.

Danışma Kurulu'nun, Amerika'daki toplantısında, Türkiye plastik sektöründeki girişimcilik ve Türk firmalarının, globalleşen dünyada daha büyük güç birlikleri oluşturması adına da bölgesel işbirliklerinde  önemli adımların atılması için karar alındı.

 

MECC NEDİR?

Middle East Commercial Centre (MECC), Amerika Ticaret Odası tarafından Orta Doğu bölgesinde iç ticaretin büyümesini sağlamak, yatırımları desteklemek, günümüzde bölgede yaşanmakta olan kritik ekonomik zorluklar ve fırsatlar üzerinde kitlesel düşünmek amacıyla özel sektörün bölgedeki iş dünyası liderleri öncülüğünde oluşturulan ittifaktır.

Bu koalisyon sayesinde projeler geliştirmek ve bölgede daha büyük iş bağlantılarına katkıda bulunan kamu politikalarını desteklemek üzere devam eden iş birliği için sürdürülebilir bir mekanizma oluşturuldu. Bu kapsamda MECC bünyesinde bölgede Ulusal Yönlendirme Komiteleri kuruldu. Bu komiteler bölgeyi izlemekte ve bölgede bulunan her bir ülkede anahtar odak alanlarda MECC tarafından yürütülen faaliyetleri yönlendirmekte. Merkezin en üst politikalarını MECC Danışma Kurulu belirlemekte. Türkiye’de TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından liderlik edilen bu oluşum, bölgenin kalkınması ve barış ortamı oluşturulması için faaliyetleri ile öne çıkacak.

HEDEF DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMAK

Türkiye’deki plastik sektörünün “Birleştirici Gücü” PAGEV, yurt içindeki faaliyetlerinin yanısıra dünya çapına yayılan çalışmalarıyla da sektöre ivme kazandırıyor. Artan üretim ve istihdam gücüyle ihracata katkı sağlayan Türk plastik sektörü; Avrupa’da ikinci, dünyada altıncı sırada yer alıyor. Türkiye ekonomisine katkılarının her geçen gün arttığına dikkat çeken PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, öte yandan PAGÇEV üzerinden yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle geri dönüşüm bilincini geliştirdiklerini söylüyor.

SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Birçok sektöre ana ve ara mal veren dinamik bir yapıya sahip olduklarını, bu çerçevede Türkiye’nin ihracatında ve yurt dışına açılımında da katkı sağladıklarını belirten Eroğlu; Amerika’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya dünyadaki tüm ülkelere ulaşmak için proaktif büyüme stratejisi izlediklerini söyledi. Avrupa’da birinciliğe oynadıklarının altını çizen Eroğlu, İstanbul TÜYAP’ta düzenledikleri Uluslar arası Plasteurasia Fuar ve İstanbul Plastik Zirvesi’yle dünya plastik sektörünün çatı kuruluşları ile en önemli oyuncularına ev sahipliği yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: “ABD, Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya ve dünyanın her yerinde yaptığımız çalışmalarla Türk plastik sektörüne global bir vizyon kazandırma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

 

WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş