Doğal Tamamen Mısırdan Mısırplast Sütlü Mısırplast Geldi!!!

SEM’İN TÜM ÇEVRECİ ÜRÜN GRUBUNUN ADI "YEŞİL" OLABİLİR

 

1- PLA nedir ?Mısırla iliksisi ? Neden Boyle bir malzemeye ihtiyaç duyuldu?
2- Urunler neye Benzer , Hangi Urunler bundan yapilir.
3- PLA Nasıl Elde Edilir?

Mısır gibi tamamen doğal ve yenilebilir kaynaklardan elde edilen PLA diğer sentetik plastiklerin özelliklerini sağlamaktadir. Petrolden üretilmek yerine , bu yeni plastik , bitkilerde fotosentezle elde edilen şekerle üretilmektedir.Aşağıda detayları verilecek basit bir fermantasyon ,damıtma ve polimerizasyon işleminden sonra bu bitkilerden elde edilen şeker , ambalaj sektörünün ihtiyaç duyduğu polimerlere dönüşmektedir. Petrol gibi tükenebilir ve kıt fosil kaynaklarin kullanimi hem cevresel etkisi , hemde ekonomik etkileri sebebi ile günümüzde büyük bir endişe kaynagi olusturmaktadir. Ulkeler hem ekonomilerini hemde bagimsizliklarini garantilemek icin Petrol disi kaynaklarin arastirilmasi , gelistirlmesi ve uygulanmasi icin yogun cabalar sarfetmektedir., Ilk 70’ler deki krizle baslayan bu calismalar meyvelerini vermis ve gunumuzde bir cok alternatif biyomalzeme kesfedilmis ve kesfedilmektedir. Bu malzemeler icinde en onemlilerinden biri PLA’dir. PLA Mısır gibi doğal kaynaklardan elde edilmekte ve termoform kaplar , kapaklar, tabaklar, kutular, bardaklar ve ambalaj filimleri üretiminde kullanilabilmektedir. Petrol yerine mısır gibi kısa zamanda yenilenebilir biyolojik kaynaklar kullanmakla, PLA %20-%50 daha az fosil kaynaklarini tüketmekte ve çevremizi korumaktadir.

MISIRPLAST serisi Mısırdan üretilen PLA hammaddesinden elden edilmiş ürünlerdir. Tamamen saf doğadan gelen ; mısırdan üretilen ürünlerdir.Tüm Mısırplast ürünleri belirli bir süre içerisinde tamamen toprağa dönüşürler. SEM tarafindan Türkiye’de size yakın üretilmektedir. Bu ürünlerin mükemmel özellikleri vardir. Mükemmel yiyecek ve İçecek servisi için yüksek şeffaflık ve parlıklağa sahiptirler. Kırılmaya karşı dayanıklıdırlar. Serttirler ve bu sebeble fiyat avantaji getirecek daha düşük gramajda ürünler tasarlamak mümkündür. İçinde gıdanın kokusu ve aromasını korurlar ve üzerlerine renkli baskı yapılabilir. Bu ürünler soğuk yiyecek ,içecek servisleri için ideal ürünlerlerdir. Çöpe değilde , doğaya birakildiğinda da toprağa dönüşmesi sebebi ile , doğanin görüntüsünü de korumaktadır. Bu ürünler günümüzün en önemli ekolojik kavramlarindan daha az “karbon ayakizi” birakmaktadir. Bu ürünler daha az sera gazi etkisine sebep olmaktadir. Mısırplast serisi bir bardak,tabak ,kutu , kap veya kapakla diğer plastikler arasındaki farkı görsel olarak anlayamayacaksiniz ama bu ürünler çevresel etki için yapıldıkları madde mısır itibariyle ve çöp olduktan sonra 6-8 haftada tamamen toprağa dönüşmeleri sebebi ile Dünyamizin yaşanabilir geleceği için iyi bir alternatiftirler.

Bu ürünler zamanla toprağa dönüşmeleri sebebi ile kullanımlarindan önceki safhalarda , kuru yerde depolanmalı ve 40 C derece üzerinde sıcaklıklara maruz bırakılmamalılardır.

MISIRPLAST serisinin ana hammaddesi PLA’in mısırdan elde edilişinin öyküsü ise şöyledir. PLA Mısır ‘ın yapraklarindan elde edilen mısır nişastasindan üretilmektedir. Karbon dioksit bitkinin yapraklarındaki küçük delikçiklerden bitkinin yapraklarına girer. Yaprağin damarlari yaprak hücrelerine su sağlar . Yaprak ‘ta Güneşin enerjisi Kloroplast denen küçük diskler içinde tutulur. Kloroplast içindeki hücre, şeker ve ve oksijen üretir. Bitkiler şekeri kendileri için gerekli yakıt olarak kullanır. Kullanılmayan şeker , çekirdeklerde depolanir. Çiftçiler mısır hasati yapar ve misiri değirmenlere satar. Değirmenler mısırı pişirir , bu işlem sonrası mısır yumuşar . Mısır 30-40 saat boyunca 122 Fahrenheit derecede pişirilir.Atık su üretimin diğer aşamalarında kullanılır veya havyan yemi üretimi için saklanır. Makineler mısırı öğütür ve bu karışımı filtereden geçirerek Nişastayı ayririr. Nişasta daha sonra şekere dönüştürülür. Mikroorganizmalar bu şekeri daha sonra fermentasyonla Laktik Aside dönüştürür. Laktik asit molekülleri birleşerek , Laktid Monomerleri denilen halkalari olusturur. Lactid Halkaları daha sonra açılarak birbiri yle birleşerek Polylaktid polimerlerini oluşturur. Bu işleme Polimerizasyon diyoruz. Madde daha sonra Plastik endüstrisinin rahatlikla kullanilecegi form olan pirinc buyuklugunde taneler (granül) şekline getirilir. Daha sonra bu granüller , işe özel makine , ekipman ve bilgi ile işlenerek , bardak , tabak , kutu , kap ,kapak gibi urunlere dönüşür. 

 
 
WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş