İHRACATIMIZA BİR ÖDÜL DAHA…

"İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) İhracatın Yıldızları Ödülleri" töreni, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımıyla 03.04.2018 de gerçekleştirildi. Satış stratejisini Dünya’nın her yerinde Türk bayrağını ve Sem bayrağını dalgalandırmak üzerine kuran Firmamızın ödüllendirildiği törene katılan Dış Ticaret Müdürümüz Özkan Çelik bu stratejiyi şu sözleri ile ifade etti;  “SEM Plastik olarak 1 dolar daha fazla ülkemize getirirsek, amacımıza ulaşırız. Tüm Dış Ticaret Ekibimizin ana motivasyonu işte budur…

Plastikten kozmetiğe, ilaçtan kauçuğa, medikalden boyaya kadar kimyanın farklı alt sektörlerindeki 10 binden fazla ihracatçı firmayı temsil eden İKMİB, 2017 yılında 16,1 milyar dolarlık ihracata imza atan sektör temsilcilerini ödüllendirdi. Türkiye sanayinin nabzını tutan ve 300 binden fazla kişiye istihdam yaratan kimya sektörü, 2018 yılı için 18 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu. Mart ayında Şubat ayına göre yüzde 23,5 artarak 1 milyar 565 milyon dolar ihracat gerçekleştiren kimya sektörü, yılın üç aylık döneminde ise geçen yıla kıyasla ihracatını yüzde 1,85 artırarak 4 milyar 186 milyon dolar ihracata ulaştı.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, programda, ihracatçıların her geçen yıl çıtayı yükselterek ilerlediğini belirtti.

Metin, şunları kaydetti:

"2018'de ihracatımızın büyümeye olan katkısının devam edeceğini görüyoruz. Kimya sektörü stratejik bir sektör. Her alanda birçok sektörün girdisi olan bir sektör. Buradaki büyüme çok büyük anlam ifade ediyor. Yenilikçi kimya sektörü ihracata büyük katkı sağlıyor. En çok ihracat yapan sektörler arasında 3'üncü sırada yer alıyor. Çok daha hızlı gelişebilecek bir sektör. 2023 yılındaki 50 milyar dolar hedefe siz ihracatçılarımızla ulaşacağız. Ar-Ge, inovasyon, tasarım, marka ve girişimcilik unsurlarıyla büyüyeceğiz. İhracatçımızın her adımında yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin büyümesine, ihracatına katkı sağlayan çok değerli sanayicilerimize teşekkür ediyorum."

- "Kimya sektörü 18 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalayacak"

Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de bütün ihracatçıları kutlayarak, "Atılım yılı olarak ilan ettiğimiz 2017 yılı hem ekonomimiz hem de ihracatımız açısından oldukça başarılı bir yıl olarak geride kaldı. 2017 yılında ihracatımız beklentilerimiz doğrultusunda yüzde 10,2 artış kaydetti." diye konuştu.

Söz konusu artış oranıyla dünya ticaretindeki artışın üzerine çıkmayı başardıklarını aktaran Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıl genelinde yüzde 7,4'lük bir büyüme oranı yakaladık. Bu sayede, aralarında Çin ve Hindistan'ın da olduğu G20 ülkeleri arasında lider olduk. Bu büyümede siz değerli ihracatçılarımızın önemli bir payı var. Yüzde 7,4'lük büyümemizin 2,55 puanı ihracattan kaynaklandı. Tüm sektörlerimiz gibi kimya sektörü de ihracata ve büyümeye destek sağladı. Kimya sektörü 2017'de ihracatını yüzde 15 artarak ihracatımızın artmasında önemli bir destek sağladı. Geçen yıl her 100 dolarlık ihracatımızın 11 doları, sizler tarafından gerçekleştirildi. Bu başarıyı yakalayan tüm kimya ihracatçılarımızı buradan alkışlıyorum ve kutluyorum."

Büyükekşi, yıl sonunda kimya sektörünün 18 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalayacağına işaret ederek, "Bugün sağlık, kozmetik, eczacılık, yapı kimyasalları gibi sektörlerde faaliyet gösteren dünya devi firmalar var. Bu firmalar, Kimya 4.0 ile dijital transformasyon ile geleceğe yön vermeye çalışıyor. Artık kişiselleştirilmiş ilaç ve kozmetik ürünleri, endüstriyel biyoteknoloji, e-sağlık hizmetleri gibi kavramlar sektörümüzün geleceğini oluşturuyor. Bugün burada bizlerle birlikte olan sektörümüzün en başarılı firmalarına sesleniyorum; ya bu kavramların içinde olacağız ya da bu oyunun dışında kalacağız." yorumunu yaptı.

WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş