Ar-Ge ve İnovasyon Yatırımı İhracat Artışını Getirdi, Sem Plastik’ten 2014 yılında 22 milyon doları aşkın ihracat

Ürünlerini müşteri ihtiyaçlarına göre geliştiren ve yeni ürünler üretmek üzere Ar-Ge ve tasarıma verdiği önem ile büyüyen Sem Plastik A.Ş. 2014 yılını 22 milyon doları aşkın ihracat ile tamamladı. 170 milyon TL cirosu ile 135’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren SEM Plastik Gurubu’nun ihracat faaliyetleri SEM Global A.Ş. tarafından yürütülüyor.

Plastik sektörü içinde ekonomik ürünler olarak ifade edilen ve tek kullanımlık gıda ambalajı kategorisinde faaliyet gösteren SEM Plastik; plastik bardak, tabak, çatal, dondurma kapları, yoğurt kapları ve ayran bardakları üretiyor.

SEM Plastik seyahat ekipmanları ürün grubu içinde yer alan “BorPlas” yanmaz tabak da yine havayolu şirketleri tarafından tercih ediliyor.

SEM Plastik’in ihracat faaliyetlerini yürüten SEM Global A.Ş. ise ihracattaki başarısını aldığı ödüllerle kanıtlıyor. 2013 yılında Türkiye’de en çok ihracat yapan bin firması içinde yer alan Sem Global A.Ş. 2014 yılında ise 22 milyon doları aşan ihracat ile İMMİB İhracatın Yıldızları Ödül Tö- reninde ‘tek kullanımlık plastikler’ kategorisinde birincilik ödülüne sahip oldu.

Sem Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada öncelikle grup şirketlerinin, Türkiye’nin en büyük ihracatçı firmaları arasında yer almasından duydu- ğu memnuniyeti belirtti. Eroğlu, “Sem Plastik olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Pazarımızın ihtiyaç- larını öngörüp, ‘nasıl farklı bir şey yapabiliriz’ diye düşü- nüyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Ürün gruplarımızı her geçen gün yeniliyoruz ve geliştiriyoruz. Böylece global pazarlarda ürünlerimize her zaman talep yaratabiliyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin büyük bir bö- lümü kuruştan bile daha ucuz… Buna rağmen hiç durmadan üretiyoruz. Üretimini yaptığımız yanmaz bardak, tabaklar da dâhil söz konusu ürünlerle 22 milyon doları aşan bir ihracat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en yüksek ihracat gerçekleştiren bin firması arasına girmiştik. Bu yıl da ‘tek kullanımlık plastikler’ konusunda liderlik ipini göğüsledik. Ödülümüzü Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin elinden almak bizim için ayrıca gurur verdi. Çalışmaya devam edeceğiz ve başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz” dedi. 

 

 

WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş