Sem Plastik Türkiye’nin En Çok Ülkeye İhracat Yapan 3 Firmasından Biri Seçildi…

Ürünlerini müşteri ihtiyaçlarına göre geliştiren, Ar-Ge ve tasarıma verdiği önem ile hızla büyüyen SEM Plastik A.Ş., Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Uzak Doğu’dan Ortadoğu ülkelerine kadar uzanan pazar ağıyla dikkatleri üzerine topluyor. Dünyanın en büyük 10 hava yolu şirketinin yedisine ürün veren şirket sektördeki başarısını ihracatı ile de kanıtlıyor. 2015 yılında toplam 156 ülkeye ürünlerini ihraç eden SEM Plastik, Dünya Gazetesi İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde “Yeni Pazar-Pazar Çeşitliliği Kategorisi”nde üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Tüm iş ve üretim süreçlerinde çevreci bir yaklaşım benimseyen SEM Plastik, Ar-Ge ve tasarım çalışmaları ile piyasaya sunduğu tamamen doğal kaynaklardan elde edilen patentli “Mısırplast” ürünleriyle özellikle Kuzey Amerika’nın ilgi odağında...

Plastik sektörü içinde ekonomik ürünler olarak ifade edilen ve tek kullanımlık gıda ambalajı kategorisinde faaliyet gösteren SEM Plastik; plastik bardak, tabak, çatal, dondurma kapları, yoğurt kapları ve ayran bardakları üretiyor. THY, Emirates ve Katar Airways’inde aralarında bulunduğu dünyadaki en büyük 10 havayolundan 7’sine ürünlerini ulaştıran şirket, ihracatı ile de bu başarısını gözler önüne seriyor. 2015 yılında ürünlerini Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Uzak Doğu’dan Ortadoğu ülkelerine kadar toplamda 156 ülkeye ulaştıran şirket, Türkiye ekonomisine en çok katkıda bulunan ihracat kahramanlarının belirlendiği Dünya Gazetesi İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde “Yeni Pazar-Pazar Çeşitliliği Kategorisi”nde üçüncülük ödülünü aldı.

SEM Plastik Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi firması arasında yer almakta.

İnovatif ürünleri ve müşterilerine özel Ar-Ge projeleriyle farklılaşan SEM Plastik, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünleri ile de dikkat çekiyor.Bu alanda pek çok başarıya imza atan şirket, yeşil üretimi ile ‘İSO Çevre Ödülü’, sürdürülebilir milkshake bardaklarıyla Mc Donalds “Global Best of Green 2014” projesinde ‘En Çevreci Tedarikçi Ödülü’ ve fırında erimeyen plastik tabak ürünü ile “Sürdürülebilir İş Ödülleri” kapsamında Karbon ve Enerji Yönetimi Kategorisi’nde birincilik ödülü aldı. Bugün 174 farklı ürüne ait tasarım tescili, 25 farklı fikir ve buluşa faydalı model tescili ve 7 adet marka tesciline sahip olan SEM Plastik; mısır nişastasından elde ettiği patentli “Mısırplast” ürünleriyle de sektörde öncü olma rolünü üstleniyor.

Petrol gibi tükenebilir ve kıt fosil kaynakların kullanımı, çevresel ve ekonomik etkileri ile günümüzde büyük bir endişe kaynağı yaratıyor. Ülkeler hem ekonomilerini hem de bağımsızlıklarını garantilemek için petrol dışı kaynakların araştırılması, geliştirilmesi ve uygulanması için yoğun bir çaba harcıyor. 1970’lerdeki petrol krizi ile başlayan bu çalışmalar meyvelerini verdi ve günümüzde pek çok alternatif biyomalzeme keşfedildi, keşfedilmeye de devam ediyor. İşte bu malzemelerin en önemlilerinden biri Mısırplast. Bu ürün, fosil kaynakları yüzde 20 – 50 daha az tüketiyor ve çevreyi koruyor. 

Mısır gibi tamamen doğal ve yenilebilir kaynaklardan elde edilen “Mısırplast” diğer sentetik plastiklerin özelliklerini sağlıyor. Petrolden üretilmek yerine bu yeni plastik, bitkilerde fotosentezle elde edilen şekerle üretiliyor. Buğday başağı rengiyle doğallığı vurgulanan biyobozunur Mısırplastserisi, yüksek şeffaflık ve parlaklığa sahip. Ayrıca sert ve kırılmaya dayanıklı. İçine konulan gıdaların kokusu ve aromasını da koruyor.

Başarılarına bir yenisini daha eklemiş olmanın gurur verdiğini belirtenSEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, “SEM Plastik olarak en önemli hedefimiz üretim, ihracat ve büyüme rakamlarımızı her zaman daha yukarıya taşıyabilmek. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece Türkiye’de değil Japonya’dan Amerika’ya , Norveçten Madagaskar’a 156’dan fazla ülkeye ulaştırdığımız ürünlerimiz ile global bir marka olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Üretimimizin yüzde 40’lık bölümünü ihraç ediyoruz. Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Uzak Doğu’dan Ortadoğu ülkelerine kadar uzanan geniş bir pazar ağına sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarımız sayesinde aldığımız bu ödülde bizi ayrıca onurlandırdı. Sem Plastik olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Pazarımızın ihtiyaçlarını öngörüp, ‘nasıl farklı bir şey yapabiliriz’ diye düşünüyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. TOBB Biyoteknoloji Meclisinin de üyesi olan firmamız , Türkiye’de Biyoplastikler konusunda da müşterilerine en son yenilikleri sunuyor.Firmamız bu sene San Fransisco’da  TEPAV organizasyonu ile düzenlenecek BIO 2016 etkinliğinde ürünlerini tüm dünya ile paylaşacak.” dedi.

Çevre dostu ürünlere olan tüketici talebinin artmasıyla birlikte inovatif süreçlerine bu alanı eklediklerini belirten Yavuz Eroğlu sözlerine şu şekilde son verdi: “Mısırplast çevreci ürünlerimizden bir tanesi.Tüm SEM ürünlerinde önceliğimiz , sağlıklı ve çervre dostu olmalarıdır . SEM Plastik olarak Mısırplast gibi ürettiğimiz ürünlerin tamamının geri dönüştürebilir, doğaya ve çevreye zarar vermeden birçok kez kullanabilir ve ekonomik değer sağlayabilir olmasına özen gösteriyoruz. Asıl olan geri dönüşümdür. Müşterilerimizin sağlığı ve gelecek nesillerin temiz bir çevrede yaşamalarını sağlayacak sorumluluk anlayışı vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizdir.” 

WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş