Değerli Şaban Yavuz Anısına...

ektörümüz ve şahsım adına yaşadığımız kayıptan büyük üzüntü duyuyorum. Öncelikle Merhum Şaban Yavuz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Kıymetli bir sektör duayenimiz olmasının ötesinde çok değerli bir ağabeyimizin ardından bu satırları yazmak oldukça zor. Tekrar hepimizin başı sağ olsun…

Şaban Yavuz… Meslek hayatı boyunca başarının, yeniliğin ve çalışkanlığın simgesi olmuştur. Türk plastik sektörünün emeklemesinde, büyüyüp gelişmesinde hiç kuşkusuz önemli bir payın da sahibidir. Sektörde birçok insana eli değmiş, herkese gücü yettiğince iyilik yapmaya çalışmış olan Şaban Bey, birçok firma kurdu, büyüttü ya da destek oldu. Mükemmelliği hedefleyerek yaptığı her işi kusursuzca hayata geçirdi. Yaptığı yatırımlar ve ürettiği ürünler ile Türk plastik sektörüne çok değerli katkılarda bulundu.

Girişimcilik ruhu, üstün ticari zekâsı ve yenilikçi enerjisi Sayın Yavuz’u her zaman başarılı işlerin başına getirdi. Sektörümüzün ilerlemesi adına var gücüyle çalıştı. Türk plastik sektörünün çatı kuruluşu olan PAGEV’in kurucuları arasında yer aldı ve engin deneyimi, ileri görüşlülüğü ile bizlere her zaman yol gösterici oldu. Bugün yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğüm PAGEV’de şahsıma ve ekibimize ilk günden itibaren desteklerini esirgemedi. Hatta yönetim kurulumuzun çok kıymetli üyesi Sayın Özge Yavuz’un yönetime seçilmesi yönünde manevi desteği bizim için çok önemli ve değerliydi. Elbette yalnızca PAGEV’de değil, birçok sivil toplum kuruluşunda aktif roller üstlendi.

Kendisinin mücadeleci karakteri ve meslek aşkı arkasından yetişen nesile yani bizlere her zaman örnek oldu. Plastik sektörüne gönülden bağını yanında olan, bir şekilde onunla beraber çalışma fırsatı bulmuş herkes gözlerinde görmüştür. Tıpkı mesleğine duyduğu sevgisi gibi vatanına da gönülden bağlıydı. Kıbrıs harekâtı zamanında asker olan Şaban Bey, gönüllü olarak savaşa katılmış ve İstiklal Madalyası ile geri dönmüş. Vatanına duyduğu sevgiyi, sanayici kimliği ile tüm zorluklarına rağmen üretmekten vazgeçmeyerek devam ettirdi. Buradan da tekrar anlıyoruz ki Sayın Yavuz tüm hayatı boyunca yalnızca bir düşünce adamı değil aksiyon adamı da oldu.

Plastik sektörünün duayen isimlerinden biri olan Sevgili ağabeyimiz Şaban Yavuz’u tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki bugün sektörde birçok insan bu işi biraz da onun sayesinde sevmiştir. Bizlere bıraktığı değerler, bundan sonra da yaptığımız tüm işlerde bizlere rehberlik etmeye devam edecek.

 

Yavuz Eroğlu

PAGEV (Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı)

Yönetim Kurulu Başkanı

SEM Plastik A.Ş.

Genel Müdürü

 
 
   
WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş