İstanbul Teknik Üniversitesi (ITU) Öğrencilerinin SEM Plastik Ziyareti

SEM Plastik, 21.03.2012 Tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlı Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Prof Dr. Nurseli Uyanık, Prof Dr. Nihal Arıoğlu ve Doç. Dr. Mustafa Erkan Karagülerin katılımı ile gerçekleşen ziyarette öğrenciler plastik üreticisinden plastiği dinlediler.

Plastiğin tarihçesinin, üretim tekniklerinin  ve özelliklerinin, SEM plastikte gerçekleştirilen AR&GE çalışmalarının ve innovasyonların anlatıldığı eğitimde örgenciler sadece plastik değil yaklaşan kariyerleri ve hedefleri için de bilgilendirildi. 

 

Öğrenciler öncelikle üretim alanını gezerek, plastik üretimi konusunda bilgi aldılar. Üretim gezisi sonrası, öğrencilere  brief verildi. Tasarım konusundaki SEM Plastiğin, SEM Studio grubunun çalışmaları anlatıldı. Ayrıca Genel Müdürümüz Yavuz EROĞLU da ziyarette kısa bir konuşma yaparak "Ben bir ITU mezunuyum. Sizlerle aynı sıralarda okudum. Simdi bir sanayici olarak sizden beklentimiz, yüksek katma değer yaratacak tasarımlar konusunda bizi destekleyecek şekilde kendinizi yetiştirmeniz. Türkiye 2023 yılında ilk on ekonomi içinde olacak ve bunun için Rusya, Kanada, Meksika gibi ülkeleri geçecek, bu da ancak inovasyon, tasarım ve AR&GE ile mümkündür." dedi.

 
     
 
WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş