Kandıra’da Plastik Tabak Kullanımı Yasaklandı! Haberi üzerine sektörün sesi PAGEV, Kandıra’daydı.

17.06.2011 tarihinde Kocaeli Gazetesinde yayınlanan bir haberde İzmit’in Kandıra ilçesinde belediye Başkanlığınca plastik köpük tabak kullanımının yasaklandığı bildiriliyordu.

Yazıda ayrıca plastik ürünlerin denetiminin olmadığı ve bunların insanları zehirlediği ve bu sebeple başkan tarafından yasaklanması için bir kampanya yapıldığı yazmaktaydı.

Karadeniz kıyısındaki 49.769 nüfuslu bu güzel sayfiye ilçemizden gelen bu haber

Ardından Vakfımızın temel görevi olan kamuoyunu doğru bilinçlendirmek ve Sektörün sesi olmak misyonu çerçevesinde, Vakfımız 1. Başkan Yardımcısı Yavuz EROĞLU 11 Temmuz 20011 ‘de kandıra Belediye Başkanıyla sektörü temsilen bir görüşme yapmıştır.

Belediye Başkanımız öncelikle ilçesinde olan böyle bir olayla ilgili Pagev’in kendisiyle direk irtibat kurması ve ardından başkan yardımcısı seviyesinde ziyaret etmesi sebebi ile şaşırdığını ve sektörün kamuoyunu bilgilendirmek yönündeki hassasiyetinden çok etkilendiğini vurgulamıştır.

Belediye Başkanı Plastik ürünlerin sağlıksız ve çevreyi kirleten ürünler olduğunu düşündüğünü belirtmesi yanında, ilçede Plastiği yasaklaması gibi bir durumun olmadığını, amacının ilçede de geleneksel olarak bakır kaplarda yapılan yoğurt geleneğinin yozlaşmadan devamını sağlamak ve özellikle Tek Kullanımlık Yoğurt kaplarının, dikkatli bir şekilde temizlenmeden tekrar kullanımını engellemek olduğunu belirtmiştir. Başkan Cengiz Kan, kendisinin yörenin kültürel değerlerine sahip çıkmak adına kendi gittiği davet ve etkinliklerde, bu tür bakır tabakların kullanılmasını istediğini, yörede vatandaşların kullanımıyla ilgili bir yasaklamasının söz konusunu olmadığını belirtmiştir. Başkan yardımcımız Yavuz Eroğlu, plastik sektörümüzün, Türkiye’nin güzide sektörlerinden biri olduğunu, 6000 civarında firma ile faaliyet gösterdiğini ve Türkiye’nin Avrupa’da 4. Büyük plastik işleyicisi olduğunu belirterek, ülkemiz plastik endüstrisinin çok sıkı denetimlere tabi tutulmuş ve ihracat yaptığı ülkelerce de denetlenmiş bir sektör olduğunu vurgulamıştır. Başkan yardımcımız Yavuz Eroğlu plastiğin ülke ekonomisine katkıları ve hayatı kolaylaştıran yönleri dışında medikal sektörde insan vücudu içinde bile protez olarak kullanılan bir malzeme olduğunu ve bir çok alternatife göre çok üstün bir sağlıklı ve güvenli olduğunu belirtmiştir.

PAGEV, Güzel ilçemiz Kandıra’da çevre bilincinin geliştirilmesi ve atık toplanması yönünde her türlü desteği vermeye hazır olduğu belirtilmiştir. Belediye Başkanı Cengiz Kan ayrıca 26 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Swissotel’de düzenlenecek “ Yeşil Bir Dünya için Plastikler “ kongresine davet edilmiştir.

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Başkan Yardımcımız Yavuz Eroglu’na Pagev’in ziyaretleri ve konuya hassasiyetleri için teşekkür etmiş ve Pagev’in belediye’lerinde yapacağı tüm çalışmalara açık olduğunu belirtmiştir.

 
   
WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş