Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı arasındayız.

İĞNEYLE KUYU KAZDI, İHRACATTA DEVLER LİGİNE GİRDİ.

Tüm dünya nüfusuna yetecek kadar plastik bardak üretimine imza atan SEM Global A.Ş., "Türkiye’nin En Büyük İlk 1000 ihracatçı Firması” arasına girmeyi başardı. 

2023 yılı vizyonu kapsamında 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefiyle hızla ilerleyen Türkiye, ihracat pazarlarını arttırma ve ürün çeşitliliği stratejisiyle hareket ediyor. Ülke ekonomisi içinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve artan ihracatıyla öne çıkan firmalar 2023 yılı hedefinin en önemli lokomotif gücünü oluşturuyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan, “Türkiye’nin En Büyük ilk 1000 İhracatçı Firması” arasına giren SEM Global A.Ş. başarı öyküsü ile dikkatleri üzerine çeken lider firmalardan biri…

170 milyon TL cirosu ile 130 ülkeye ihracat gerçekleştiren Sem Plastik Grubu’nun, 22 milyon dolarlık ihracata imza atan grup şirketlerinden SEM Global A.Ş., bu yıl Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasına girmeyi başardı. Plastik sektörü içinde “ekonomik ürünler” olarak ifade edilen ve tek kullanımlık gıda ambalajı kategorisinde faaliyet gösteren SEM Plastik; plastik bardak, tabak, çatal, dondurma kapları, yoğurt kapları ve ayran bardakları üretiyor. Sem Plastik Grubu’nun ihracat faaliyetleri ise SEM Global A.Ş. tarafından yürütülüyor. Dünya genelinde 130 ülkeye, 22 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştiren şirket, bu yıl tüm dünya nüfusuna yetecek kadar plastik bardak ihraç ederek, kuruşluk üretimle ihracatta büyük bir başarı öyküsüne imza attı. 

HAVADA, KARADA HER YERDE BU MARKA VAR

İhracatta ulaştıkları sıra dışı başarı hakkında açıklama yapan Sem Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, öncelikle grup şirketlerinin Türkiye’nin en büyük bin ihracatçı firması arasında yer almasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Başarının tesadüf olmadığının altını çizen Eroğlu, “Yaptığımız iş aslında iğne ile kuyu kazmak gibi. Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin büyük bir bölümü kuruştan bile daha ucuz… Buna rağmen hiç durmadan üretiyoruz ve global pazarlarda ürünlerimize alıcılar buluyoruz. Üretimini yaptığımız yanmaz bardak, tabaklar da dâhil söz konusu ürünlerle 22 milyon doları aşan bir ihracat gerçekleştirdik. Aralarında Emirates ve Katar Airways’in de bulunduğu dünyanın en büyük 10 hava yolu şirketinden 7’sine ürün veriyoruz” diyor.

 

ÇEVRE ÖDÜLÜ’DE ALDI

Eroğlu, “şirketimizin başarı öyküsü sadece ilk bin ihracatçı arasında yer almakla kalmıyor. Yaptığımız yeşil üretim ile İstanbul Sanayi Odası’ndan ‘Çevre Ödülü’nü aldık. 2012 yılında Obama’nın canlı yayınla katıldığı Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde Ortadoğu, Asya ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına iki şirketimiz birden girdi. Ayrıca, ‘Zirve Özel Ödülü’ne girişimciliğimiz ve Filistin’deki yatırımlarımızla sahip olduk” sözleriyle ekonomiye katkı sunarken, çevreye duyarlı politikalar izlediklerinin hatırlatıyor. 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ülke ekonomisindeki en önemli problemin inovasyon açığından kaynakladığı doğrultusundaki açıklamasına da değinen Eroğlu, “şirket olarak Ar-Ge ve inovasyon bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Şirketimiz bünyesinde bir tasarım ekibi çalışıyor ve yenilikçi ürünleri böylece portföyümüze kazandırıyoruz. Aslında başarımızın kaynağında da bu yatıyor” diye belirtti. 

 

 

 

 

 

 

WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş