Hürriyet Gazetesi Sem Plastik´in 200 derecede erimeyen ve yeniden kullanılabilen tabağını haber yaptı.

Havayollarının ikramdaki en büyük derdi yolcu memnuniyetini sağlarken hem göze hitap eden hem de ağırlık yapmayan yani uçağın daha fazla yakıt harcamasını engelleyen malzeme kullanmak. Uzun yılladır tüm dünyaya ikram malzemeleri üreten Türk Sem Plastik şirketi, fırında 200 derecede erimeyen ve yeniden kullanılabilir özel bir tabak geliştirdi. ilk olarak gelecek ay Pegasus Havayolları´nda denenmeye başlayacak porselen görünümlü plastik tabak, hafifliği ve dayanıklılığıyla ikram malzemelerinde yeni bir sayfa açacak. 

Bir yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen şirketin genel müdürü Yavuz Eroğlu, “İkramda farklılaşmak isteyen havayolları, yolculara restorandaymış gibi kaliteli malzeme kullanarak servis yapmayı hedefliyor. Geri dönüşümlü plastikten imal ettiğimiz tabaklar hafif, yıkanıp tekrar kullanılıyor ve porselene göre çok daha ekonomik. Aralarında Lufthansa’nın da olduğu bir çok şirket bu ürünle yakından ilgileniyor” diye konuştu.

 

 

ÇOK DAHA HAFİF

* Porselen tabağın ağırlığı 600 gram. Çizilmeyen yeni tabaklar ise 110 gram. Özellikle uzun uçuşlarda havayolu ikram ekipmanını hafifleterek yakıt tasarrufu yapıyor.

* Köri gibi ağır baharatlı yemekler tabağın rengini değiştirmiyor. Hızla yıkanıp defalarca kullanılabiliyor.

* Yemek endüstriyel mutfak hissi veren alüminyum kaplar yerine bu plastik tabaklarda hazır olarak uçağa yükleniyor. Kabin memurları sunumla uğraşmadan ikramı gerçekleştiriyor.

Skytrax tarafından seçilen 10 en iyi havayolu şirketinin 7’sine malzeme veren SEM Plastik, dünya havayolu ikram malzemesi pazarında yüzde 10’luk paya sahip.

Bu yıl açacağı yeni tesis ile kapasitesini iki kat artıracak şirket, pazarda ikinci sıraya çıkmayı hedefliyor.

 

Sem Plastik Hurriyet Pazar Uğur Cebeci Kokpit