İSTANBUL ULUSLARARASI MEAPET KONFERANSI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Önce milli takıma sonra tüm

dünyaya PET şişeden forma

 

İstanbul, 07 – 08 Mart tarihlerinde düzenlenen, uluslararası 13. MEAPET (Middle East / Africa PET Conference)Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından uzmanların konuşmacı olarak katıldığı konferans, ilk kez Türkiye’de düzenlendi. PET hammaddesi, bu hammadde ile üretilen ambalajlar, Türkiye’nin sektördeki gelecek perspektifi, yeni yatırımlar ve geri dönüşümde gelinen nokta gibi önemli konular, konferansta tartışmaya açıldı. 13. MEAPET Konferansı’nın bu yıl İstanbul’da yapılması, 2012 yılında Türkiye’de devreye girmesi beklenen üç yeni PET yatırımı ile Türkiye’nin net ithalatçı olduğu PET üretiminde, ihracatçı konuma yükselecek olması bakımından da önem taşıyor. 

MEAPET’in, PET hammaddesi ve ambalajları konusunda uzman uluslararası konuşmacıları arasında SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu da yer aldı.Plastik ambalaj pazarındaki ilk üç oyuncudan biri olan SEM Plastik, tek kullanımlık plastik ambalaj pazarının ise lideri konumunda bulunuyor.

Konferansın ilk gününde, Türkiye’nin PET ihracatında lojistik ve stratejik anlamda rekabetçiliği üzerine bir konuşma yapan Eroğlu, konferansın ikinci gününde ise oturum başkanı olarak görev aldı.

Plastik bardak, şişe gibi günlük hayatta kullandığımız pek çok plastiğin hammaddesi olan PET, son dönemde geri dönüştürülmüş PET şişelerden üretilen Milli Takım formaları ile de gündemde. Geri dönüşüm, 13. MEAPET Konferansı’nda da en çok tartışılan konulardan biri arasında yer aldı.

SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, plastiklerin hemen her sektörde güvenle kullanıldığını ve çevre için en iyi çözümü sunduğunu belirterek, Türkiye’nin de plastik üretiminde hızlı büyüdüğüne dikkat çekti. Avrupa’nın en büyük üçüncü plastik işleyicisi olan Türkiye, plastik hammadde konusunda yüzde 85 gibi yüksek oranda ithalata bağımlı. Yavuz Eroğlu, plastik ambalaj sektörü açısından çok önemli olan PET hammaddesinde, Türkiye’nin yıllık 156 bin tonla net ithalatçı olduğunu, üretimin 158 bin tonlarda kaldığını ancak 2012 yılında devreye girecek üç yeni PET yatırımı sayesinde, Türkiye’nin artık kendi PET hammaddesini üretir hale geleceğini ve dışa bağımlılıktan kurtulacağını söyledi.

Yeni yatırımların 300 milyon doların üzerinde ve yıllık 500 bin tonluk üretime sahip olacağını dile getiren Eroğlu, Türkiye’de yıllık PET ihtiyacının 300 bin ton olduğu göz önüne alındığında, bu yatırımlar sayesinde ülkemizin 2015 yılına kadar PET hammaddesinde bölgesinin önemli bir ihracatçısı konumuna yükseleceğini vurguladı. Yavuz Eroğlu, “PET şişeler gibi çok verimli ürünlerin üretiminde kullanılan bu hammadde, geri dönüşüm sektörünü de büyütecektir.Böylece 8 atık PET şişeden ürettiğimiz Milli Takım Formamız dışında dünyanın formaları da Türk PET’lerinden yapılacaktır” diye konuştu. 

SEM PLASTİK A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ YAVUZ EROĞLU'NUN 13TH MEAPET KONFERANS SUNUMU

 

     
 
WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş