Dünya Gazetesi, Plastik Sektörü EK´inde SEM PLASTİK TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN 100 ŞİRKETİNDEN BİRİ haberini yayınladı.

SEM PLASTİK TÜRKİYE’NİN EN HIZLI  BÜYÜYEN 100 ŞİRKETİNDEN BİRİ

 

 

Üç yılda yüzde 73 büyüdü

plastik sektörünün en hızlısı oldu

 

 

Tarım makinelerine yedek parça üretimiyle başladı, şimdi Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şirketlerine plastik gıda ambalajı üretiyor…Türk Hava Yolları, Emirates, SingapurHava Yolları, McDonald’s,BurgerKing, Unilever,Coca-Cola, Ülker, Sütaş ve daha birçok havayolu ve gıda şirketinde SEM markalı ürünler kullanılıyor. Filistin’e Türkiye’den ilk yatırımı yapan ve bölgenin en büyük plastik ambalaj fabrikasını açan da yine SEM Plastik… 

 

Türkiye’nin, II. Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne ev sahipliği yaptığı organizasyonda, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan’ın katılımıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri de açıklandı. Plastik thermoform ambalaj sektöründe faaliyet gösteren ve son üç yıldır sektöründe ihracat şampiyonluğunu elinde bulunduran SEM Plastik, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri seçildi. 2008 – 2010 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 73 büyüme kaydeden şirket, rakiplerini de geride bıraktı ve plastik sektörünün en hızlı büyüyen şirketi oldu. SEM Plastik; Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Yakın Doğu bölgelerinden hızlı büyüyen şirketlerin sıralandığı bölgesel 500 listesinde de yer alıyor.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve AllWorldNetwork’ün birlikte yürüttüğü proje; Türkiye’nin en hızlı büyüyen, girişimci şirketlerinin ortaya çıkarılmasını hedefliyor.

 

Büyük bir başarı öyküsüne imza atan ve 1975 yılında tarım makinelerine yedek parça üreterek işe başlayan SEM Plastik, Plastik gıda ambalajı, tek kullanımlık plastik tabak, çatal, bıçak gibi ürünlerin yanı sıra seyahat ekipmanları olarak nitelenen bardak, yemek kutusu, salata kabı, tepsi gibi ürünler üreten şirket, tek kullanımlık plastik ürünlerde pazar lideri. Plastik gıda ambalaj sektörünün ise ilk üç şirketinden biri… Silivri ve Malatya’daki fabrikalarında üretim yapan SEM Plastik, Filistin’deki ilk ve tek sanayi yatırımının da sahibi. 2008 yılında Filistin’de 2 milyon dolarlık yatırımla bir fabrika kurarak plastik bardak ve tabak üretimine başlayan SEM, bölgenin en büyük üreticisi.

 

SEM Plastik;Unilever, Danone, Ülker, Sütaş, Pınar, Coca Cola, Pepsi gibi gıda ve içecek devleri ile birlikte McDonald’sve BurgerKing gibi fastfood zincirlerine,Turkish DO&CO ve LSG Sky Chefs gibi yemek üreticilerine üretim yapıyor. Türk Hava Yolları, Emirates ve Singapur Havayolları’nın uçaklarında, SEM Plastik’in ürettiği bardak, çatal, bıçak, yemek kutuları ve tepsiler kullanılıyor. Carrefour, Migros, BİM gibi market zincirleri de SEM Plastik’in müşterileri arasında.

 

SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri seçilmeleri ve listede sektörlerinin tek temsilcisi olarak yer almalarının önemli bir başarı olduğunu belirterek, “Girişimciler at arabasına koşulan atlar gibidirler, kendileri için canla başla koşarken arkalarında koca bir arabayı ve içindekileri de çekerler. İstihdam ve toplumsal kalkınmayı da sırtlarlar. Böyle bir listede olmak bizlere gurur verdi.Bundan sonra koşumuza daha hızlı ve azimli devam edeceğiz” diye konuştu. 

 
WhatsApp ile paylaş WhatsApp ile paylaş